mat. igen.

2015-01-29
21:44:00
Asså jag måste bara dela med mig av ännu en matupplevelse här i Paris och Frankrike.
 
Jag säger bara: Frukosten som barnen äter i denna familjen. Jag skojar inte när jag säger att de äter mjölk med cornflakes eller chokladflingor och sedan häller på Oboypulver på det så att det blir som oboy och flingor typ... Till det, tro det eller ej får de en kopp varm choklad, och man ba' whaaaat!? Som smörgås äter de det vitaste rostbrödet (om man har tur finns det bageribröd ^^) med smör och....gissa....Oboypulver! Nejmen okej, inte alltid. Det händer faktiskt också att de har sylt eller honung på mackan istället. Alltid lika spännande att upptäcka alla möjliga medel för klämma in socker överallt och ännu mer spännande diskussion vid middagen när vi pratade om att "kött, ja det ska man helst bara äta ett par gånger i veckan för det är iiinte bra för hälsan nejnej".
 
 
Voilà la très connue boite de poudre chocolat.
 
Efterrätten min värdpappa åt häromdagen: skivad banan med socker på.
 
Kommentar av min värdmamma som bakat något sockerkakeliknande: "Amen nu hade vi ju en annan efterrätt ikväll så kakan sparar vi lite. Ni kan ju ta den till frukost imorgon! Den är jättebra att äta till frukost."
 
Ho ho ho.
 
Slut på min ironiska dryghet för denna kvällen. Kramar
 

Hej!
Jag heter Emelie Swenningson och jag är en glad tjej som ska åka till Svenska skolan i Paris läsåret 14/15. På den här bloggen kommer ni kunna läsa om allt spännande och ospännande jag kommer vara med om. Kommentera om ni undrar över något och...enjoy!

RSS 2.0