värdfamiljsdag

2014-08-31
18:00:20
Helluuu...
Idag är det som sagt värdfamiljsdag och tanken är att vi ska umgås med och lära känna familjen. Imorse följde därför jag och min "huskompis" Agnes med mamman och en av döttarna till en marknad i förorten bredvid Rueil Malmaison där vi bor. Det tog ungefär en halvtimme att gå vilket var mysigt eftersom solen sken och man hann prata mycket samtidigt. Idag lyckades jag få fram några meningar på knackig och grammatiskt katastrofal franska,hah yeey progress. fattar dock fortfarande inte så mycket av vad de säger när de pratar så fort, men det kommer väl antar jag.
 
Marknaden var sjukt mysig! Jättemycket folk som trängdes kring stånden medans säljarna ropade för att locka till sig kunderna. Stämningen var precis så som man tänker sig på en fransk marknad, underbart!
 
Lunch åt vi vid tvåtiden tillsammans med hela familjen då vi firade en av värdsystrarna som fyllde år. Lite grillad svärdfisk, några bitar ost (ofc..) och cheescake senare mår man gott. Jättekul att lyssna på samtalen runt bordet och ännu roligare när man lyckades snappa upp ett och annat ord eller kanske till och med förstod vad de pratade om!
 
På eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt eftersom både jag och Agnes tog med oss varsin förkylning från Sverige.
 
Mycket mysigare att handla frukt på marknad än i affären om ni frågar mig...
...och baguetterna var med såklart...
 
Vad kvällen har att bjuda på får vi se, 
Bayyy

Hej!
Jag heter Emelie Swenningson och jag är en glad tjej som ska åka till Svenska skolan i Paris läsåret 14/15. På den här bloggen kommer ni kunna läsa om allt spännande och ospännande jag kommer vara med om. Kommentera om ni undrar över något och...enjoy!

RSS 2.0